Watts Atelier of the Arts

Het Watt Atelier of the Arts is een atelier uit Californië en is opgericht door Jeffrey R. Watts. Het atelier was oorspronkelijk alleen een fysiek atelier, maar nog niet zo lang geleden heeft het een digitale versie erbij gekregen. Via de website worden teken- en schildercursussen aangeboden. Ik kan hier maar 1 ding over zeggen: pure kwaliteit!

De lesmethodiek van Jeffrey Watts is zeer systematisch. Stap voor stap legt hij in zijn video’s uit hoe je portretten of figuren moet tekenen. Hij legt veel abstracte modellen uit om portretten en figuren mee te reconstrueren, zoals de Loomis Head Approach, Asaro Planes of the Head and het Mannequin model. Zijn motto is dat je leert door te herhalen en te herhalen. De abstracte modellen moeten een tweede natuur worden, wat je uiteindelijk (onbewust) gaat gebruiken bij het tekenen en schilderen. Hij stimuleert dan ook om zijn video’s meerdere malen te bekijken en de oefeningen te herhalen.

De tekencursus is zeer compleet. Het bevat video’s voor beginners en voor gevorderden, en het gaat in op portretten, stillevens, figuur en landschap tekenen. Hieronder is een video waar Jeffrey Watts zijn portretteken methodiek toelicht.

De schildercursus is ook compleet. Jeffrey Watts begint bij een monochroom palet en werkt vervolgens toe naar een volledig kleuren palet. Wederom laat hij via veel voorbeelden zien hoe je het allemaal moet doen. Als ik kritiek moet geven op deze cursus, dan is dat op twee kleine punten. Ten eerste had ik het gevoel dat er wel erg veel herhaald wordt in de videos, terwijl ik dit bij de tekencursus niet had. Ten tweede miste ik uitleg over kleuren theorie.

Samengevat is het Watts Atelier of the Arts een geweldige bron van lesmateriaal om je teken- en schildervaardigheden te verbeteren. Echt een van de beste bronnen wat mij betreft. Hier zit wel een keerzijde aan: de prijs. De tekencursus kost $99 USD per maand en als je toegang hierbij wilt hebben tot de schildercursus, dan betaal je $199 USD per maand. Als je net zo als DrawingTutorialsOnline 1 keer per week feedback op je werk wilt hebben, dan betaal je $299 USD per maand. Tot slot kan je nog deelnemen aan een mentor programma voor $499 USD per maand of $699 USD per maand. Voor dit laatste bedrag krijg je wel Jeffrey Watts zelf als mentor. Met deze prijzen is het Watts Atelier of the Arts alleen iets voor de serieuze student!

 

Links

http://www.wattsatelier.com/

2 reacties op “Watts Atelier of the Arts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.