Proko

Proko.com is een website die zich helemaal richt op het tekenen van portretten en figuren. De website is opgericht door Stan Prokopenko, een oud leerling van het Watts Atelier for the Arts. Dit kan je ook zien, want de tekenstijl en technieken zijn gelijk aan die van het Watts Atelier.

Proko biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt om mensen te leren tekenen. De portret en figuur teken cursussen zijn inmiddels klaar en volledig beschikbaar op de website. Op dit moment is Stan bezig met een uitgebreide anatomie cursus, die uit drie delen bestaat, namelijk torso, armen en benen. Met het eerste deel, de torso, is Stan inmiddels bijna klaar. Overigens hoef je niet te wachten totdat een cursus klaar is om er mee te beginnen, want elke keer als een hoofdstuk klaar is wordt deze online gezet. Zo heb je altijd weer iets om naar uit te kijken!

Er zijn een paar grote verschillen tussen Proko en het Watts Atelier. Ten eerste presenteert Proko diverse cursussen in een compact maar zeer gestructureerd formaat. Stan heeft goed nagedacht hoe hij een onderwerp zoals bijvoorbeeld figuur tekenen wil overbrengen. Per video behandelt hij een onderwerp. De video’s zijn ook kort, vaak tussen de 10 en 15 minuten. Dit maakt dat je zeer efficient met je tijd kunt omgaan.

Een tweede verschil met het Watts Atelier is de humor! Stan presenteert het materiaal op een zeer luchtige en leuke manier. Bekijk als voorbeeld de video hieronder maar.

Een derde verschil zijn de kosten. Er staan inmiddels drie cursussen online (portret, figure, anatomie) die elk tussen de $39 USD en $79 USD kosten. Daarnaast biedt Proko nog een foto bibliotheek aan met poses voor $10 USD per model en heeft hij de Skelly App voor iOS/Android om de anatomie cursus te ondersteunen.

Proko is een betaalbare website met kwalitatief en leuk materiaal om te leren tekenen. Een aanrader!

Links

http://www.proko.com/

3 reacties op “Proko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.