DrawingTutorialsOnline

DrawingTutorialsOnline is de eerste betaalde website waar ik lid van geworden ben om mijn tekenvaardigheden te verbeteren. Na drie jaar ben ik nog steeds lid van deze website. Dit geeft dus aan dat ik tevreden ben over de website. Maar waarom?

Achter DrawingTutorialsOnline zit slechts 1 man, Matthew Archambault. Deze man komt uit de omgeving van New York en is een echte workaholic. Hij is er dan ook onlangs achter gekomen dat je soms ook te veel hooi op je vork kan nemen. Vorig jaar nog had hij nog twee actieve websites, namelijk DrawingTutorialsOnline en PaintingTutorialsOnline. Inmiddels is hij niet meer actief met de laatste, maar kan je nog wel de bestaande content bekijken.

Maar terug naar de vraag waarom DrawingTutorialsOnline zo goed is. Voor nog geen 150 USD per jaar kan je lid worden van de site. Je krijgt dan toegang tot alle content van de website. De content bestaat voornamelijk uit video cursussen (zie YouTube voorbeeld hieronder) en PDF documenten met bijvoorbeeld referentie foto’s. Een goede cursus voor de beginner is de “Begin Here Step by Step” cursus. Deze bestaat uit 30 video’s die je stap voor stap uitleggen hoe je moet tekenen. Voor de wat meer gevorderden zijn er cursussen en masterclasses op het gebied van portrettekenen, figuurtekenen, compositie en perspectief.

Naast de video’s en PDF documenten biedt DrawingTutorialsOnline nog een unieke service. Elke week mag je 1 foto van een tekening opsturen naar de Coaching Gallery. Matthew geeft vervolgens in een video feedback op jouw tekening en plaatst deze video elke dinsdagochtend (Nederlandse tijd) online. Van deze service heb ik in het begin het meest geleerd en nog steeds maak ik er zo nu en dan gebruik van. Matthew geeft altijd weer nieuwe inzichten en tips om je werk te verbeteren. Voor 150 USD per jaar is dit een no-brainer. Op geen enkele andere website heb ik deze service voor een zo lage prijs gezien. Als je 1 keer per week korte feedback op je tekening te weinig vindt, dan kan je ook een speciaal coachingsprogramma kopen. Over een langere periode geeft Matthew dan feedback op je werk en samen bepaal je doelstellingen om weer aan te werken.

Zijn er dan ook minder goede punten aan DrawingTutorialsOnline? Wat mij betreft zijn er twee punten die “wat minder zijn”. Ten eerste kan Matthew soms erg langdradig zijn. Een video tutorial kan dan lang duren en je moet goed opletten wat de leerpunten van de video zijn. Ten tweede is de tekenstijl van Matthew die van een illustrator en niet die van een Oude Meester. Dit is niet vreemd als je weet dat hij voorheen gewerkt heeft als boek cover illustrator.

Links

http://www.drawing-tutorials-online.com/ 

http://www.painting-tutorials-online.com/

1 reactie op “DrawingTutorialsOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.