Zomer workshops

2-Daagse workshop Portret tekenen en schilderen

Schermafbeelding 2017-05-07 om 18.55.11

Maak je eigen zelf-portret in houtskool of olieverf! Tijdens de eerste dag leer je verschillende technieken zoals “the Head of Loomis” en “Asaro’s Planes of the Head”. Deze technieken geven je meer zelfverzekerdheid om een portret te maken met de juiste de proporties. Ook bespreken we wat een goede belichting van een portret is en gaan we portretfoto’s maken van iedereen. Tijdens de tweede dag krijg je een geprinte versie van je portretfoto en ga je een zelf-portret maken met houtskool of olieverf. De technieken en theorie van de eerste dag geven je hiervoor een goede basis.

Tijd: vrijdag 11 augustus 10u00 – 16u00 & zaterdag 12 augustus 10u00 – 16u00

Plaats: Atelier Nieuw Realisme, Eindhoven

Kosten: 140 euro

Aanmelden via contact formulier.

Een workshop of gratis les gaat door bij een minimale deelname van 4 cursisten.

2-Daagse workshop Kleur en Impressionisten

Naschilderen van een werk van Monet.
Naschilderen van een werk van Monet.

Verbeter je olieverf schildertechnieken in 2 dagen tijdens deze workshop Kleur en Impressionisten. Tijdens de eerste dag leert je kleurtheorie, kleuren herkennen, kleur temperatuur en kleuren mengen. Via duidelijke oefeningen maak je je de stof snel eigen. Natuurlijk krijg je handouts zodat je ook na de cursus alles nog eens kan nalezen.

De volgende dag ga je een werk van Van Gogh, Monet of Cézanne naschilderen. Deze Impressionisten zijn meesters in het gebruik van kleuren. Je krijgt de hele dag door support en aan het einde van de dag heb je je eigen kleurrijke meesterwerk gemaakt!

Tijd: vrijdag 28 juli 10u00 – 16u00 & zaterdag 29 juli 10u00 – 16u00

Plaats: Atelier Nieuw Realisme, Eindhoven

Kosten: 140 euro

Aanmelden via contact formulier.

 

Kom naar het atelier en maak gratis kennis met het nieuwe 2017-2018 cursus programma !

Vanaf September 2017 begint weer het nieuwe teken- en schildercursusprogramma van Albert van Breemen. In totaal zijn er 6 nieuwe teken- en schildermodules gepland; in totaal 50 dagdelen verdeeld over 25 weken.

Als je kennis wilt maken met het nieuwe programma en de duidelijke manier waarop Albert les geeft, kom dan naar een van de gratis lessen. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met een nieuwe methode om figuratief te leren tekenen. Deze methode heet “Asaro’s Planes of the Body”. Daarnaast krijg je ook uitleg over het nieuwe cursusprogramma.

Gratis les 1 – vrijdag 7 juli van 10u00 tot 12u00 – Atelier Nieuw Realisme, Eindhoven

Gratis les 2 – vrijdag 4 augustus van 10u00 tot 12u00 – Atelier Nieuw Realisme, Eindhoven

Aanmelden via contact formulier.