Nieuwe schildercursus: Het Geheim van de Meester vanaf 10 februari 2017

Update 8 maart 2017:

Vanwege de verhuizing naar een groter atelierruimte in het centrum van Eindhoven zijn er voor de tweede schildersmodule ‘Barok’ die vanaf 7 april begint extra plaatsen beschikbaar! Geef je nu op!

Vanaf 10 februari 2017 begint de nieuwe olieverf schildercursus “Het Geheim van de Meester” bij Atelier Nieuw Realisme in Eindhoven. Tijdens deze cursus leer je beter schilderen door werken van oude en moderne meesters te bestuderen en na te schilderen. De cursus bestaat uit twee modules van elk 6 lessen, die afzonderlijk van elkaar gevolgd kunnen worden.

Tijdens de eerste module ga je werken van Van Gogh, Monet en Cézanne naschilderen. Deze Impressionisten zijn meesters in het gebruik van kleuren. Je leert kleurtheorie, kleuren herkennen, kleur temperatuur en kleuren mengen. Ook leer je hoe olieverf gemaakt wordt. Aan het einde van deze module heb je je eigen kleurrijke meesterwerk gemaakt!

15541395_10210107798404584_569207036727289382_n

Naschilderen van een werk van Monet.
Naschilderen van een werk van Monet.

Tijdens de tweede module gaan we een werk van Caravaggio, Rembrandt, Vermeer of Velazquez naschilderen. Deze Barok Meesters gebruikten een stap-voor-stap proces waarin ze een schilderij in lagen opbouwden. Je leert hoe je een houten paneel moet prepareren en alles over de chiaroscuro schildertechniek, waarbij met een sterk contrast tussen licht en donker een gevoel van 3D volume op het doek wordt gecreëerd.

vermeer rembrandt

Voor meer informatie ga naar http://albertvanbreemen.nl/cursus-olieverf-schilderen-het-geheim-van-de-meester/.