New Masters Academy

De New Masters Academy website is in vele opzichten uniek. Je vindt er lesmateriaal voor klassiek tekenen, schilderen en boetseren. Daarnaast wordt het lesmateriaal door verschillende docenten gepresenteerd. Een aantal (bekende) namen zijn Steve Husten, Glenn Vilppu, Juliette Aristides, Bill Perkins, Danny Galieote, Sheldon Borenstein en Karl Gnass. En nee, deze lijst is nog niet compleet!

Het lesmateriaal voor zowel tekenen als schilderen wordt niet in een logische volgorde gepresenteerd. Je vindt er voornamelijk videos van 1 tot 6 uur waarin een docent een bepaald onderwerp uitwerkt. Een voorbeeld van de docent Steve Huston is de onderstaande video. Voor een beginner biedt deze website misschien net te weinig structuur en kan je beter beginnen met DrawingTutorialsOnline, Proko of Watts Atelier. Als je ervaring hebt met tekenen, dan is de New Masters Academy website een bijna onuitputtelijk bron van lesmateriaal. Wil je meer leren over portret tekenen? Kies dan gewoon een video met het juiste onderwerp en van de docent die je het meest aanspreekt.

Afgelopen jaar heeft het team achter New Masters Academy veel verbeteringen en nieuwe opties toegevoegd. Zo zijn er op YouTube (gratis!) veel pose video’s te vinden. Dit zijn videos waarin een model een pose aanneemt voor 1, 2, 5 en 10 minuten. Dit is een handig hulpmiddel om het figuur tekenen te oefenen. Daarnaast hebben ze ook een serie YouTube video’s uitgebracht waarin een docent laat zien hoe hij met een pose video oefent. Een voorbeeld van Danny Galieote staat hieronder. Naast de pose video’s hebben ze onlangs ook meer structuur aangebracht in de video tutorials. Zo beginnen de laatste video’s van Steve Huston en Glen Vilppu eerst met uitleg van een bepaald onderwerp. Daarna volgt een video waarmee je zelf aan de slag moet. Tot slot laten Steve Huston en Glen Vilppu zien hoe zij de opdracht zouden uitvoeren.

Naast video’s biedt New Masters Academy ook een gallery van pose foto’s aan van verschillende modellen. Daarnaast zijn er ook 3D modellen, van mensen en bekende beelden, waarmee je zelf de kijkhoek en licht kunt instellen.

Voor slechts $19 USD per maand kan je al gebruik maken van de New Masters Academy website. Wat mij betreft, wederom een no-brainer voor de serieuze student die wil leren klassiek tekenen en schilderen.

 

Links

Website: http://www.newmastersacademy.org

Facebook: https://www.facebook.com/NewMastersAcademy

 

4 reacties op “New Masters Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.