Learn and Master Painting DVD review

Het is alweer zo’n twee jaar geleden dat ik begon met schilderen. Ik tekende toen al een jaar en wilde leren met olieverf te schilderen. Omdat ik graag thuis aan de slag ga met mijn hobby’s en autodidact ben ging ik op zoek naar een videocursus. Uiteindelijk ben ik op “Learn & Master Painting” van Gayle Levée terecht gekomen. En dat was geen slechte keus!

Voor $150USD krijg je een pakket met 20 DVD’s, 3 CD’s en een boek! Wow! De cursus is een echte beginnerscursus. Gayle begint eerst met uitleg te geven over de materialen. Ze geeft een overzicht van de verschillende penselen die er zijn, wat olieverf is, wat medium is, hoe je een atelier moet inrichten, hoe je penselen moet schoonmaken, hoe je een canvas moet prepareren, enz. Na uitleg over de materialen komen de eerste oefeningen. Zo begint ze bijvoorbeeld met het mengen van olieverf met medium d.m.v. je paletmes. Ze legt uit hoe dik de substantie moet zijn. Daarna komen de eerste oefeningen om penseelstreken op het canvas aan te brengen.

Gayle_levee

Als eenmaal de basis is uitgelegd gaat de cursus verder met allerlei projecten. De moeilijkheidsgraad neemt daarbij elke keer toe. Via de oefeningen worden meer en meer theoretische onderwerpen besproken, zoals kleur en compositie. Gayle legt uit hoe je kleuren moet mengen om ze meer grijs te maken en in een oefening moet je verschillende kleurpaletten maken. Terugkijkend maak ik nog steeds gebruik van de inzichten van deze oefeningen en van de kleurpaletten die ik toen gemaakt heb. Het zijn goede referenties die je kunt gebruiken tijdens het schilderen.

gayle02

Het eerste echte serieuze project is het schilderen van een stilleven van twee appels. Als je nog nooit geschilderd hebt dan is het een hele leuke uitdaging om dit te doen. En als het resultaat ook nog een beetje goed is, dan kan je helemaal trots op je zelf zijn! 🙂 Omdat Gayle je in de video stap voor stap uitlegt hoe je een dergelijk project moet aanpakken kan je al snel zelfstandig aan de slag. Mijn tweede project was een stilleven van citroenen.

citroen1 citroen2 citroen3

Mijn conclusie is dat de videocursus “Learn & Master Painting” van Gayle Levée gewoon een goede en degelijke cursus is voor beginners van olieverf schilderen. De cursus bespreekt alle onderwerpen en neemt ruim de tijd om deze ook goed uit te leggen. Ook de prijs is zeer goed. Voor $150 USD krijg je echt waar voor je geld.

Zijn er dan helemaal geen minpunten aan deze cursus? Wel, het enige wat ik kan bedenken is dat de docent Gayle Levée je misschien niet aanspreekt, omdat ze, hoe zal ik het zeggen, …, “moederlijk” overkomt? Maar bepaal dit voor jezelf in onderstaande video.

 

Links

Website: https://www.learnandmaster.com/painting/

Als je via onderstaande links de DVDs bestelt dan support je deze site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.