Karl Gnass – Spirit of the pose en Spirit & Force boeken

De deurbel gaat op zaterdagochtend! Altijd een leuk moment want het zal toch niet die ene bestelling zijn … Toch wel! Ik krijg een pakketje van Amazon.com in mijn handen gedrukt. Dat kan maar 1 ding zijn: de boeken van Karl Gnass die ik nog geen twee weken geleden besteld heb!!

Een aantal weken geleden kwam ik op de Facebook pagina van New Masters Academy een bericht tegen over Karl Gnass. Na wat google speurwerk kwam ik al snel op zijn website. De tekeningen die hij daar heeft staan spraken mij direct aan. Veel schetsen vol energie en actie. Je hoeft geen in-100-uren-gerenderde tekening te maken om een idee en emotie over te brengen. Karl Gnass is daar zo’n levend bewijs van.

Karl heeft inmiddels twee boeken gepubliceerd. Het eerste boek is “Spirit of the Pose” en is gepubliceerd in 2005. Het tweede boek is “Spirit & Force” en verscheen in 2014. Beide zijn van die boeken die je gewoon op je tafel moet leggen om zo nu en dan eens in te kijken om inspiratie op te doen. Tussen de schetsen staan teksten om je aan het denken te zetten. Hieronder staan wat foto’s uit beide boeken (klik op de foto om een grotere versie te zien).

FullSizeRender-3 FullSizeRender-2 FullSizeRender-1

Karl Gnass Studios ligt bij Los Angeles , USA. Dit maakt het natuurlijk onpraktisch om eens een workshop van deze artiest bij te wonen. Gelukkig zijn er ook video tutorials van Karl te vinden via YouTube. Hieronder een voorbeeld. Naast YouTube is Karl Gnass inmiddels ook een instructor van de New Masters Academy website, waar al een video tutorial is verschenen. Wat mij betreft maak ik van de rest van deze zaterdag maar een Karl-Gnass-Dag!

 

Links

Karl Gnass Studios

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.