Het Atelier

Deze website is een initiatief van Albert van Breemen. In 2013 ging Albert opzoek naar lesmateriaal om zichzelf de kunst van het klassiek tekenen en schilderen aan te leren. Het viel hem tegen hoe weinig lesmateriaal er te vinden was. In zijn woonomgeving rond Eindhoven kon hij geen goede cursussen of opleidingen vinden. Hij werd vaak doorverwezen naar de Academie voor Schone Kunsten Arendonk in België of naar de Klassieke Academie in Groningen. Toch vreemd voor een grote stad als Eindhoven dat ateliers en kunst centra voornamelijk gericht zijn op moderne en abstracte teken- en schilderkunst. De lesmethode die hier vaak gebruikt wordt is die van “het moet vanuit jezelf komen”. Als bèta student past deze leermethodiek niet bij Albert en geeft hij de voorkeur aan een exacte en door kennis onderbouwde leermethode.

Inmiddels heeft Albert goede bronnen met lesmateriaal voor klassiek tekenen en schilderen gevonden. Via dit atelier wil hij zijn ervaring en kennis delen met iedereen die interesse heeft en gemotiveerd is om zichzelf en anderen te verbeteren.

Het fysieke atelier is een feit vanaf mei 2016!!

Na een jaar te hebben rondgelopen met het plan om een fysiek atelier te open is het in mei 2016 zo ver! Samen met collega Johan Hakkens openen we het Atelier Nieuw Realisme vanaf mei 2016. Het atelier is gelegen in het creatieve Sectie-C terrein in Tongelre / Eindhoven. Bezoek de website www.AtelierNieuwRealisme.nl voor meer informatie en het cursusaanbod.

Ik wil alvast iedereen bedanken die de afgelopen tijd en interesse hebben getoond in een fysiek atelier en mij gemotiveerd hebben dit plan door te zetten!

ateliernieuwrealisme

 

 

1 reactie op “Het Atelier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.